Motivul sanctionarii OTP Garancia Asigurari SA este incalcarea a patru prevederi din legea pensiilor facultative, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Asiguratorul nu a respectat prevederile articolului 170 din norma 14/2007, privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a europeana, arata NewsIn.

In acelasi timp, CSSPP a precizat ca societatea a incalcat prevederile articolului 6 din norma 26/2007 cu privire la modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative.

De asemenea, OTP Garancia Asigurari nu a respectat nici prevederile articolului 27 din norma 10/2006, referitoare la marketingul prospectului schemei de pensii facultative, si a incalcat prevederile privind organizarea activitatii de arhiva la administratorii de fonduri de pensii private, potrivit arbitrului pensiilor private.

Citeste si:

CSSPP a mai sanctionat, cu avertisment scris, trei agenti de marketing ai OTP Garancia Asigurari SA pentru incalcarea unor prevederi cu privire la marketingul prospectului schemei de pensii facultative.

Potrivit legii, agentii de marketing au atributia de a transmite administratorului documentele de aderare semnate de participant, in original, in termen de maximum cinci zile calendaristice de la data semnarii.

Sanctiunile mentionate au fost date de arbitrul asigurarilor in urma controlului efectuat la sediul OTP Gancia Asigurari, administratorul fondului de pensii facultative OTP Strateg.