Arbitrul pensiilor private a anuntat ca a sanctionat cu avertisment scris societatea OTP Gancia Asigurari, care gestioneaza fondul de pensii facultative OTP Strateg si trei agenti de marketing ai firmei, pentru ca nu au transmis actele de aderare in termen de 5 zile de la data semnarii.
Motivul sanctionarii OTP Garancia Asigurari SA este incalcarea a patru prevederi din legea pensiilor facultative, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Asiguratorul nu a respectat prevederile articolului 170 din norma 14/2007, privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a europeana, arata NewsIn.

In acelasi timp, CSSPP a precizat ca societatea a incalcat prevederile articolului 6 din norma 26/2007 cu privire la modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative.

De asemenea, OTP Garancia Asigurari nu a respectat nici prevederile articolului 27 din norma 10/2006, referitoare la marketingul prospectului schemei de pensii facultative, si a incalcat prevederile privind organizarea activitatii de arhiva la administratorii de fonduri de pensii private, potrivit arbitrului pensiilor private.

CSSPP a mai sanctionat, cu avertisment scris, trei agenti de marketing ai OTP Garancia Asigurari SA pentru incalcarea unor prevederi cu privire la marketingul prospectului schemei de pensii facultative.

Potrivit legii, agentii de marketing au atributia de a transmite administratorului documentele de aderare semnate de participant, in original, in termen de maximum cinci zile calendaristice de la data semnarii.

Sanctiunile mentionate au fost date de arbitrul asigurarilor in urma controlului efectuat la sediul OTP Gancia Asigurari, administratorul fondului de pensii facultative OTP Strateg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri