In primul semestru din 2007, Motoractive Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 80 milioane euro.

In primele sase luni ale acestui an, am incheiat 5.000 de contracte de leasing, fata de 4.400 de contracte in aceeasi perioada din 2007, a precizat Relenschi, care a adaugat ca in prezent Motoractive Leasing are un portofoliu de 27.000 contracte.

"O mare parte a bugetului de leasing pentru acest an va fi alocat dezvoltarii portofoliului de produse, dar si pregatirii personalului de vanzari", a mai spus seful Motoractive Leasing, citat de NewsIn.

In ce priveste structura portofoliului pentru primul semestru, jumatate (50%) din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme, 25% au fost reprezentate de finantari de achizitii de vehicule comerciale usoare, iar restul de 25% au reprezentat finantari pentru echipamente si vehicule comerciale grele.

Valoarea finantarilor acordate pentru achizitionarea de echipamente si camioane aproape s-a dublat anul trecut, comparativ cu 2006 si a continuat sa creasca si in acest an, potrivit sefului companiei.

"Anul acesta intentionam sa ne consolidam pozitia pe piata de leasing auto si cea a echipamentelor si sa ne orientam mai mult spre clienti persoane fizice", a declarat Relenschi.

Citeste si:

Ea a adaugat ca Motoractive Leasing vrea sa-si extinda perioada de finantare pentru echipamente si vehicule comerciale grele.

Compania mizeaza si pe segmentul de finantare a vehiculelor second-hand, motiv pentru care a lansat la sfarsitul lui 2007 un produs cu o perioada de finantare de pana la sase ani, pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Motoractive Leasing are un capital social de 27,6 milioane lei si dispune de o retea de 18 birouri in cele mai importante orase din tara.

Din august, Motoractive Leasing acorda populatiei finantari la care accepta un grad de indatorare de cel mult 70% din veniturile eligibile, dupa ce a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele proprii de creditare.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).
Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt detinute in parteneriat de catre General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric, si grupul turc Dogus Holding AS.