Astfel, in cazul depozitelor constituite in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta, dobanzile s-au majorat cu pana la 1,25 puncte procentuale, pentru depozitele pe termen scurt si mediu. In functie de perioada de constituire, dobanzile variaza in prezent intre 10,5% pe an, pentru depozitele la o luna, si 11,5% pe an, pentru depozitele la sase si noua luni.

Pentru depozitele in euro, cu dobanda fixa si plata la scadenta, Libra Bank a majorat dobanzile cu pana la 1,3 puncte procentuale. In prezent, dobanzile variaza intre 4,8% pe an pentru depozitele la o luna si 6,25% pe an pentru cele constituite pe trei ani.

In cazul depozitului Partener, cu asigurare de viata la Allianz-Tiriac Asigurari, dobanda s-a majorat la 11,5% pe an, la termen de sase luni, si la 11,25%, pe an, pentru depozitele la termen de un an. Produsul este un depozit in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta.

Citeste si:

Polita de asigurare acopera riscul de deces din orice cauza si este valabila pe perioada de constituire a depozitului, suma asigurata fiind egala cu valoarea depozitului constituit. Soldul minim pentru obtinerea dobanzii este de 150 lei, iar valoarea maxima a sumei depozitate poate fi pana la 87.500 lei, se mai arata in comunicat.

In cazul cardului de economii Libra Mix, dobanda a devenit 9,5% pe an, pentru o suma de cel putin 500 de lei pastrata pe card. Banca nu percepe comision la emiterea cardului, nici la platile la comerciantii din tara si din strainatate. De asemenea, cardul ofera posibilitatea descoperirii de cont (overdraft).

Libra Bank este controlata de fondul american de investitii New Century Holdings (NCH), cu investitii de peste 3 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.
Banca avea, la jumatatea acestui an, active de 743,2 milioane lei si o retea de 24 de unitati.