Astfel, in cazul depozitelor clasice pe termen de o luna, dobanda a crescut la 9,5% pe an, iar la cele cu pede constituire intrerioada 3 luni si un an, banca ofera o dobanda anuala de 10%. Pentru depozitele de tip revolving pe perioade intre 3 luni si un an, Banca Transilvania plateste o dobanda de 9,75%, plus dobanda la vedere.

Ambele tipuri de dobanzi sunt valabile atat in cazul populatiei, cat si in cazul companiilor, iar sumele minime de constituire sunt de 100 de lei, respectiv 2.500 lei, se mai arata in comunicat.

De asemenea, in cazul depozitului Anotimpuri, constituit pe 45 de zile, banca a majorat dobanda la 11,25% pe an.
La depozitele constituite pe perioade de 111 zile si pe 210 zile, dobanda a urcat la 12% pe an, respectiv 10,5% pe an.
Persoanele care vor constitui depozite pe 18 si 24 luni, cu calculul si plaza dobanzii trimestrial, vor primi o dobanda anuala de 9,5% pe an, respectiv 9,75% pe an, mai precizeaza comunicatul.

Pentru depozitul Kid Cont, cu acumulare, constituit in lei, destinat persoanelor pana in 17 ani, banca plateste o dobanda de 10% pe an.

Banca Transilvania percepe un comision la deschiderea de cont de 3 lei pentru populatie, 5 lei in cazul asociatiilor non-profit si 10 lei pentru companii. Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza.

Citeste si:

Ridicarile de numerar lei se comisioneaza cu 0,35% pentru populatie si cu 0,55% pentru companii.

Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, se mai arata in comunicatul bancii.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active in valoare de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati.

Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.