Leul s-a depreciat in aceasta dimineata, in special pe fondul intaririi dolarului fata de euro, insa efectul asupra monedei nationale a fost mai puternic decat asupra altor valute emergente din regiune. Se poate spune ca se compenseaza faptul ca, zilele trecute, alte monede, precum forintul sau zlotul, au pierdut mai mult teren ca leul ", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Moneda nationala a inceput ziua la cotatii usor sub 3,53 lei/euro, dupa care s-a depreciat constant. La 10:45, bancile cumparau un euro cu 3,5440 lei si il vindeau cu 3,5470 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana a continuat sa castige teren in fata euro, apropiindu-se de pragul de 1,44 dolari/euro, dupa o apreciere destul de brusca, de la cotatii apropiate de 1,45 dolari/euro. La 10:45, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4417 dolari.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, erau de 13 -13,50% pe an miercuri dimineata, cu mult peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an, ca urmare a lipsei de lichiditate din piata monetara.