Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase, anterior, ca societatile de asigurare din Romania estimeaza o valoare a daunelor de 15,73 milioane lei (4,45 milioane euro) in urma inundatiilor din iulie, dupa ce au fost deschise 719 dosare de dauna.

Potrivit BT Asigurari, pana in prezent au fost solutionate si achitate 42 de dosare de daune, din 64 de dosare deschise, valoarea daunelor achitate fiind de 453.000 lei. In urmatoarele zece zile vor fi solutionate integral si restul dosarelor, se mai spune in comunicat.

Cele mai afectate zone au fost Rachiteni, Suceava, Sucevita, Radauti-Prut, Liteni, Saucesti si Falticeni, se arata in comunicat.

"Zonele de nord si est ale tarii sunt importante pentru BT Asigurari, intrucat avem un numar mare de asigurati in Moldova", a declarat directorul general al BT Asigurari, Denis Rousset.

Citeste si:

Primii trei asiguratori din Romania - Allianz-Tiriac, Omniasig, Asirom - se asteapta sa plateasca despagubiri de 11,2 milioane lei (3,15 milioane euro) in urma inundatiilor din iulie, care reprezinta 71% din suma totala estimata la nivelul pietei romanesti de asigurari.

BT Asigurari a fost preluata de grupul francez de asigurari Groupama, care a finalizat in octombrie 2007 negocierile cu Banca Transilvania.

BT Asigurari ocupa anul trecut locul 10 pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 3,8%, si locul 9 la categoria asigurarilor generale, cu 4,6% din piata.