Piata de capital Isi continua evolutia surprinzatoare. In sedinta de tranzactionare de ieri, cresterea generalizata a revenit la Bursa, cu piata SIF-urilor In fruntea aprecierilor. Dupa un declin semnificativ In sedinta precedenta, ieri, SIF-urile au Inregistrat o crestere de 3,14 la suta. Indicii BET si BET-C au consemnat, la randul lor, cresteri, dar de amploare redusa, si anume de 0,35 la suta, respectiv 0,50 la suta.

Valoarea tranzactionata, de 13.077.634 RON, indica o lichiditate relativ modesta fata de sedintele anterioare. Demn de semnalat este faptul ca doar 8 emitenti au Inregistrat, ieri, deprecieri de curs, In timp ce 24 de societati au Inchis pe crestere.
Cel mai tranzactionat emitent al sedintei bursiere de ieri a fost SIF Oltenia, cu un rulaj de 2.427.705 RON si o apreciere a cotatiei de 3,25 la suta pana la pretul de 1,2700 RON pe actiune, anuland practic scaderea din sedinta precedenta, de 3,2 la suta. SNP Petrom, puternic tranzactionat la randul sau, cu un rulaj de 2.263.630 RON, a Inregistrat Insa o evolutie negativa, cu o scadere de 0,43 la suta pana la valoarea de 0,4670 RON pe actiune. Dintre SIF-uri, cea mai mare apreciere a apartinut, ieri, SIF Transilvania, cu o crestere de 3,91 la suta pana la o cotatie de 1,3300 RON pe actiune, urmata de SIF Moldova, cu o apreciere a cursului de 3,88 la suta pana la pretul de 1,0700 RON pe actiune. Titlurile Impact Isi continua, de asemenea, evolutia foarte buna din ultimele sedinte, apreciindu-se ieri cu 3,49 la suta si Inchizand la un curs de 0,4150 RON pe actiune. "Onoarea" titlurilor petroliere a fost salvata, ieri, de Rompetrol Rafinare Constanta, care a evoluat In crestere cu 2,30 la suta pana la pretul de 0,0891 RON pe actiune, pe fondul unui rulaj bun, de 1.547.105 RON.

Sectorul bancar a stagnat, ieri, la cursurile de Inchidere din sedinta anterioara. Liviu Avram, broker la SSIF Prime Transaction, pune avantul la cumparare din partea investitorilor din aceste zile pe seama apropierii raportarii rezultatelor financiare semestriale ale emitentilor, multi dorind ca acel moment sa-i gaseasca cu actiuni In portofoliu, chiar cu riscul de a pierde bani.
In acest sens, brokerul arata ca, In saptamana In curs, au aparut ordine de cumparare si pe anumite societati nelichide, care nu au mai fost tranzactionate de mult timp.

Tranzactii Deal pe piata actiunilor SIF

Pentru prima data In aceasta luna, a intrat In functiune si piata Deal.
In sedinta de tranzactionare de ieri, un pachet de 315.000 de actiuni SIF Oltenia au fost tranzactionate pe piata Deal, la pretul de 1,2500 RON pe actiune, putin sub pretul mediu de pe piata principala.
La acesta se mai adauga un pachet de 230.000 de actiuni SIF Transilvania, tranzactionate la un curs de 1,300 RON pe actiune, pret egal cu cel mediu din piata regular.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri