BT Asigurari estimeaza ca va plati despagubiri totale de 600.000 lei (circa 167.300 euro) in urma inundatiilor din iulie din regiunea Moldovei, trei sferturi din aceasta suma fiind deja achitata de companie, dupa ce au fost solutionate 42 de dosare de daune.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase, anterior, ca societatile de asigurare din Romania estimeaza o valoare a daunelor de 15,73 milioane lei (4,45 milioane euro) in urma inundatiilor din iulie, dupa ce au fost deschise 719 dosare de dauna.

Potrivit BT Asigurari, pana in prezent au fost solutionate si achitate 42 de dosare de daune, din 64 de dosare deschise, valoarea daunelor achitate fiind de 453.000 lei. In urmatoarele zece zile vor fi solutionate integral si restul dosarelor, se mai spune in comunicat.

Cele mai afectate zone au fost Rachiteni, Suceava, Sucevita, Radauti-Prut, Liteni, Saucesti si Falticeni, se arata in comunicat.

"Zonele de nord si est ale tarii sunt importante pentru BT Asigurari, intrucat avem un numar mare de asigurati in Moldova", a declarat directorul general al BT Asigurari, Denis Rousset.

Primii trei asiguratori din Romania - Allianz-Tiriac, Omniasig, Asirom - se asteapta sa plateasca despagubiri de 11,2 milioane lei (3,15 milioane euro) in urma inundatiilor din iulie, care reprezinta 71% din suma totala estimata la nivelul pietei romanesti de asigurari.

BT Asigurari a fost preluata de grupul francez de asigurari Groupama, care a finalizat in octombrie 2007 negocierile cu Banca Transilvania.

BT Asigurari ocupa anul trecut locul 10 pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 3,8%, si locul 9 la categoria asigurarilor generale, cu 4,6% din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri