Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost de 10%, iar rata cuponului a fost de 8,25%. Suma anuntata initial de MEF pentru licitatia de joi era de 350 milioane lei.

Cererea de cumparare venita din partea bancilor, de 531,7 milioane lei (149,5 milioane euro), a depasit de peste noua ori suma atrasa de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat pe cinci ani, din 7 august, MEF a respins toate ofertele.

Citeste si:

Ultima data cand ministerul a plasat obligatiuni pe cinci ani a fost in 3 iulie, cand a atras 45,6 milioane lei (12,5 milioane euro), la un randament mediu de 9,64% si un cupon de 8,25% pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al treilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat in valoare de 6 miliarde lei (circa 1,7 miliarde euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

De la inceputul acestui an, Finantele au atras 5,3 miliarde lei prin vanzarea titlurilor de stat, din care certificate de trezorerie in valoare de 3,1 miliarde lei si obligatiuni benchmark de 2,2 miliarde lei. Valoarea programata a emisiunilor de titluri de stat pentru intregul an este de 11 miliarde lei.