Mai multe informatii despre noul produs vor fi anuntate miercuri, 10 septembrie, în cadrul unei conferinte de presa.

In urma cu un an, Generali a lansat doua fonduri de investitii in lei, Confident si Armonie. Fondul Confident are in componenta sa instrumente de piata monetara in proportie de 75% si instrumente cu venit fix in proportie de 25%. Acesta este un fond diversificat al carui obiectiv este obtinerea unui randament superior depozitelor bancare sau certificatelor de depozit.

Fondul Armonie are o structura alcatuita din 25% actiuni tranzactionate pe piata bursiera care sunt emise de companii cu perspective financiare foarte bune, restul fiind instrumente cu venit fix.

Din decembrie 2006, Generali Asigurari SA a lansat cel de-al treilea fond, Activ, care investeste preponderent in actiuni (70%) cotate pe piata bursiera din Romania. Acest fond se adreseaza persoanelor care doresc un castig mare si care sunt dispuse sa riste pentru a-l obtine, deoarece principala sursa de crestere a activului fondului este aprecierea valorii actiunilor din componenta sa.

Piata de asigurari 'unit-linked' poate creste cu un sfert pana la 610 milioane lei in 2008, ca urmare a cresterii veniturilor populatiei si a constientizarii romanilor de necesitatea unui venit suplimentar la pensie

La produsele de tip unit-linked, companiile plaseaza in fonduri de investitii o mare parte din prima platita, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii. Clientul mai decide si nivelul ponderii investite din prima de asigurare, cu conditia sa ramana o anumita suma care sa acopere prima de asigurare de viata.

Citeste si:

Generali Asigurari si-a sporit afacerile din asigurari de viata cu 54% in primul semestru al anului, in timp ce segmentul asigurarilor de viata individuale a urcat cu 69%. De asemenea, compania a raportat o crestere cu 22% a afacerilor pe segmentul de asigurari de grup.

Asigurarile de viata cu componenta investitionala "unit-linked" au inregistrat o crestere semnificativa, in conditiile in care in prima jumatate a anului s-au subscris de peste trei ori mai multe prime decat in perioada similara a anului trecut.

Ce sunt asigurarile unit-linked?

Mai multe companii de pe piata romaneasca incearca sa-si atraga clientii folosind urmatorul mecanism: acestea incearca sa explice clientilor ca este mai profitabil sa investeasca in produse de genul asigurari de viata cu prima unica decat sa tina aceiasi bani in banca, pentru ca ar putea castiga mai mult cu astfel de polite si, in plus, beneficiaza de asigurarea de viata.

In esenta, produsele analizate de noi sunt “asigurari de viata cu componenta investitionala”. Astfel, un procent din prima platita de persoana asigurata este destinata acoperirii riscului asigurat, restul sumei de bani fiind investiti in unitati de fond (de aici si numele – unit-uri). In prima instanta, avantajul principal este reprezentat de faptul ca riscul investitiei apartine asiguratului.