Citibank Romania se transforma din subsidiara a Citibank SUA in sucursala a Citibank Europe, societate cu raspundere limitata inregistrata in Irlanda si care tine tot de grupul american, trecand astfel de sub supravegherea BNR sub cea a bancii centrale irlandeze, arata datele din Monitorul Oficial.
Fosta subsidiara a grupului Citibank va functiona, in urma fuziunii cu Citibank Europe, sub numele de Citibank Europe Sucursala Romania, care va fi in principal supravegheata de Autoritatea de Reglementare Financiara din Irlanda.

"BNR va avea, de asemenea, anumite puteri de supraveghere, limitate, asupra sucursalei CitiBank Romania, in conformitate cu legislatia aplicabila in Comunitatea Europeana, Irlanda si Romania", se mai arata in proiectul comun de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Modificarea statutului Citibank Romania face parte dintr-o fuziune transfrontaliera mai ampla, in care sunt implicate Citibank Europe, Citibank Ungaria, Citibank Slovacia si Citibank Romania.

"Scopul fuziunii este de a facilita infiintarea de catre Citibank Europe a unei sucursale in Romania, urmand ca sucursala respectiva sa detina toate activele si pasivele apartinand in acel moment de Citibank Romania si sa exploateze activitatea desfasurata de Citibank Romania anterior fuziunii", se arata in Monitorul Oficial.

Actionarii Citibank Romania vor deveni actionari ai Citibank Europe, din partea careia isi vor si primi dividendele.
Rata de schimb a actiunilor in vederea transferului, calculata in urma evaluarii celor doua societati implicate in fuziune, este o actiune Citibank Europe in schimbul a aproximativ 168,5 actiuni Citibank Romania. In baza acestui calcul, 418.223 actiuni ale Citibank Europe ar trebui emise actionarilor la Citibank Romania, reprezentand o cota de participare de 5,6% din Citibank Europe.

Citibank Romania a fost evaluata la 276 milioane euro la sfarsitul anului trecut, potrivit proiectului de fuziune.
Capitalul social subscris al Citibank Romania este de aproape 70,5 milioane lei, impartit in actiuni cu valoare nominala de 1 leu fiecare.

Capitalul social autorizat al Citibank Europe este de 5 miliarde euro, impartit in actiuni cu valoare nominala de 1 euro. Capitalul social emis al Citibank Europe este de 7,46 milioane euro, de asemenea divizat in actiuni cu valoare nominala de 1 euro fiecare.

Cei 639 de angajati ai Citibank Romania nu vor fi afectati de modificarea statutului bancii, intrucat procesul nu presupune restructurari.

Citibank, membra a Citigroup, a intrat pe piata din Romania in 1966. Citibank Romania are, in prezent, 8 unitati destinate companiilor si 31 agentii CitiFinancial, destinate populatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri