Actionarii BCR au aprobat un nou program de emisiune de obligatiuni, de cel mult 3 miliarde euro, stopand procedurile de punere in aplicare a emisiunii de titluri aprobata in februarie, care prevedea o valoare maxima de 2,5 miliarde euro, arata hotararile publicate in Monitorul Oficial.
Actionarii BCR, intruniti in cadrul adunarii generale extraordinare din 27 august, au aprobat "stoparea procedurilor/etapelor de punere in aplicare a programului MTN (Medium Term Notes, n.r.), aprobat de adunarea generala a actionarilor in data de 21.02.2007 si initierea demersurilor pentru punerea in aplicare a unei structuri mai flexibile de finantare pentru BCR, printr-un nou program MTN", conform datelor din Monitorul Oficial.

De asemenea, actionarii bancii au aprobat "inclusiv posibilitatea ca SPV, structura care urmeaza a fi creata, sa devina emitent in cadrul programului MTN".

In februarie 2008, actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) aprobasera lansarea de catre banca a unei emisiuni de titluri cu o valoare maxima de 2,5 miliarde euro in intervalul 2007 - 2009, potrivit hotararii din Monitorul Oficial.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,1719% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,1175% din actiuni. Actionari minoritari sunt, printre altii, fondul olandez de investitii MEI-Roemenie En Bulgarije Fonds NV ( 0,02%), Middle Europe Opportunity Fund II NV ( 0,018%), Actinvest SA ( 0,0020%), Certinvest SA ( 0,0001%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri