După încheierea cu succes a ofertei publice inițiale, Flamingo se încadrează în calendarul pe care si l-a propus initial: actiunile sale vor fi tranzactionate pe piata secundară începând din data de 18 iulie 2005.
Acest lucru este posibil după ce s-au parcurs pasii legali obligatorii: obtinerea avizului favorabil din partea Comisiei de listare pe data de 11 iulie si a aprobării finale a Comitetului Bursei pe data de 12 iulie. Asadar, după o campanie care a functionat fără cusur, Flamingo va fi în scurt timp o companie ale cărei actiuni vor fi tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.

Reamintim că în urma suprasubscrierii de aproape patru ori a ofertei publice initiale, Flamingo a vândut un număr de 19,55 milioane de actiuni la un pret de 23.000 lei pe actiune. Astfel, începând din 22 iunie, numărul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datorită noilor actiuni, valoarea de piată a companiei Flamingo International S.A. depăseste în acest moment 50 milioane euro la pret de ofertă publică initială.

Fondurile obtinute în urma ofertei publice vor fi folosite în proiectele de dezvoltare a firmei: lanțul de retail Future Shop; proiectele Flamingo Intensiv și Extensiv; proiectul Future World sau proiectul Retail International.

Flamingo International este astfel prima companie de IT cotată la Bursă. De asemenea, demersul complet: ofertă publică urmată imediat de listare la bursă a unei firme private din România este o noutate absolută în țara noastră.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Start la cea mai mare oferta de pe bursa; detaliile SPO-ului