"Prin intermediul sucursalei din Bulgaria, Bank Leumi Romania va urmari in special atragerea urmatoarelor tipuri de clienti: comercial si corporate (inclusiv Real Estate si Project Finance)", transmite compania.

Banca anuntase, de altfel, in 24 iulie ca si-a propus sa mai deschida inca patru agentii in acest an, din care una in capitala Bulgariei.

Structura din Bulgaria va avea statut de sucursala a bancii din Romania, in conformitate cu legislatia europeana.

Citeste si:

"In concordanta cu strategia bancii si analizand potentialul de crestere si dezvoltare economica al tarii vecine, Bank Leumi Romania, impreuna cu actionarul majoritar al bancii, Bank Leumi le-Israel, au decis extinderea in Bulgaria, pe baza pasaportului european, a acordului Bancii Nationale a Romaniei si avizul Bancii Nationale a Bulgariei", mai spun reprezentantii companiei.

Bank Leumi Romania a trecut pe profit in primul semestru al acestui an, afisand un castig net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro), pe fondul cresterii activelor bancii cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei (301,6 milioane euro).

Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.