Pensionarii din Romania isi pot incasa pensiile pe card sau int-un cont curent deschis la Libra Bank, serviciu pentru care vor plati un comision de 3 lei la incasarea banilor, in urma unui acord semnat intre Casa Nationala de Pensii si Libra Bank, a anuntat banca.
Aceasta masura vine in sprijinul autoritatilor de a elimina dificultatile de gestionare si distribuire de numerar, dar si a pensionarilor care pot evita astfel aglomerarea de la ghiseu. Incasarea drepturilor banesti de catre pensionari incepe in data de 14 a fiecarei luni sau in ziua urmatoare, daca 14 este zi nelucratoare, se arata in comunicat.

Pensionarii se pot prezenta cu talonul de pensie si decizia de pensionare la orice sucursala Libra Bank pentru a solicita deschiderea unui cont curent, daca nu il au deja. De asemenea, pot solicita emiterea unui card de debit Libra Salary Visa, in care urmeaza sa le fie virata pensia, lunar, de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Deschiderea contului curent se face pe loc, iar cardul este emis in cinci zile, dupa personalizarea acestuia cu numele clientului. Cererea standard, disponibila in sucursalele bancii, trebuie sa contina codul IBAN al clientului, care va fi completat de reprezentantul Libra Bank, care o va si semna si stampila. Pensionarii pot depune ulterior cererile la Casa Teritoriala de Pensii de care apartin.

Dupa deschiderea contului sau dupa emiterea cardului si eliberarea extrasului de cont, pensionarul depune cererea standard, impreuna cu extrasul de cont pentru aprobare, la Casa Teritoriala de Pensii.

Cardul Libra Salary este scutit de comisioanele de emitere, de comision de administrare, de comision pentru plata la comercianti si de retragere de numerar de la bancomatele (ATM) Libra Bank.

Politia Capitalei recomanda astfel pensionarilor sa nu imprumute cardul, sa nu divulge nimanui codul PIN nici macar la telefon, sa nu accepte ajutorul aparent binevoitor al persoanelor care se ofera sa ii ajute sa utilizeze cardul. Pentru aceste servicii, acestia pot apela la personalul bancii, se arata in comunicat.

Libra Bank recomanda clientilor sa sune la banca pentru orice probleme intampinate la bancomat si sa fie insotiti de o persoana de incredere cand ridica sume mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri