Fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) si-au redus expunerea pe actiuni de la 5,66% in iulie pana la 4,2% in august, nivel minim dupa primele luni de incasare a contributiilor de la clienti, a anuntat CSSPP, la aniversarea unui an de la startul pensiilor private in Romania
Jucatorii de pe pilonul II au evitat astfel efectele negative ale crizei financiare mondiale si au reusit sa conserve valoarea contributiilor participantilor.

Structura investitiilor pe piata pensiilor obligatorii arata ca, la sfarsitul lui august, 60% din active au fost plasate in titluri de stat si obligatiuni municipale, 18,2% in depozite bancare, 17,2% in obligatiuni corporatiste, 4,2% in actiuni listate, iar restul de 0,4% in fonduri mutuale.

"Din raportarile transmise catre CSSPP rezulta ca fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) si-au redus treptat investitiile in depozite bancare. In schimb, au continuat sa acumuleze titluri de stat si obligatiuni municipale, care sunt principalele tinte ale politicilor de investitii ale administratorilor fondurilor de pensii private, pe termen lung", se arata in raportul CSSPP.

Potrivit legislatiei, un fond de pensii private va putea investi cel mult 50% din active in actiuni cotate la burse din Romania sau din alte state europene, maximum 70% in titluri de stat, 20% in instrumente ale pietei monetare si cel mult 30% in obligatiuni corporatiste.

Valoarea activelor nete administrate de cei 14 administratori erau de 398,81 milioane lei (112,9 milioane euro) la finalul lui august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri