Masura supravegherii speciale se face pe o perioada de cel mult sase luni, insa arbitrul pensiilor private poate prelungi termenul o singura data, pe o perioada care nu poate depasi alte sase luni, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Consiliul de Supraveghere Speciala prezinta rapoarte despre situatia administratorului lunar sau ori de cate ori este nevoie si, in functie de acestea, CSSPP poate hotari prelungirea cu cel mult sase luni sau incetarea masurii de supraveghere speciala.

Normele aprobate stabilesc reguli cu privire la procedura si conditiile de instituire si de incetare a masurii de supraveghere speciala, de desemnare a Consiliului de supraveghere speciala si a atributiilor acestuia, se arata in comunicat.

Citeste si:

CSSPP are in vedere limitarea riscurilor si asigurarea redresarii acestor fonduri de pensii, daca se constata deficiente care nu impun retragerea autorizatiei administratorului sau a fondului de pensii privat obligatoriu sau a fondului de pensii facultative, se mai arata in comunicat.

Normele mentionate vor intra in vigoare la 30 de zile calendaristice de la data publicarii lor in Monitorul Oficial al Romaniei si vor fi disponibile si pe pagina de internet a CSSPP.