AIG Life Romania, divizia de asigurari de viata a AIG pe piata romaneasca, a anuntat ieri ca isi continua planurile de dezvoltare fara sa solicite bani de la actionari si ca nu exista riscul ca banii clientilor sa fie transferati in afara tarii, pentru ca sunt investiti in lei, in instrumente fixe.
AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA.

"AIG Life este o companie independenta financiar, fara nicio nevoie de infuzie de capital din partea actionarilor, a altor institutii financiare sau a institutiilor guvernamentale. Compania are indicatori de lichiditate si solvabilitate mult peste limita impusa de legislatia in vigoare, potrivit datelor semestriale", se arata in comunicat.

AIG Life sustine in comunicat ca "banii clientilor sunt constituiti in rezerve reglementate de legislatia in vigoare in Romania. Acestea sunt investite in lei, moneda locala, nu pot fi transferate si nici nu se intentioneaza a fi transferate in afara tarii. Sunt investitii in instrumente fixe, in marea lor majoritate depozite la banci din Romania, obligatiuni si titluri emise de statul roman".

AIG Life Romania ii asigura "pe toti cei peste 1.000.000 de clienti ai AIG Life, AIG Fond de Pensii si AIG Romania ca nu va exista niciun impact asupra politelor de asigurare sau asupra contractelor de pensii. Produsele vor ramane neschimbate si vor beneficia de aceleasi garantii, ca si pana acum, iar conditiile contractuale nu vor suferi modificari".

Atat AIG Life, AIG Fond de Pensii, cat si AIG Romania vor respecta toate obligatiile asumate contractual si vor duce la maturitate aceste angajamente, se mai arata in comunicat.

Banca centrala americana - Federal Reserve - a anuntat marti seara ca va acorda companiei de asigurari AIG un credit de 85 miliarde dolari, actiunea fiind menita sa salveze cea mai mare companie de asigurari din lume de la faliment.

In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 28,32 miliarde lei si are 238.156 participanti, potrivit datelor CSSPP la 31 august.

Pe segmentul de asigurari de viata, AIG Life Asigurari Romania a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, cu 51% mai mult decat in intervalul similar din 2007, si o dublare a profitului brut pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA. AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri