Titlurile petroliere au castigat, ieri, cursa schimburilor de actiuni din piata bursiera. Ele au ridicat valoarea totala a transferurilor la 30,1 milioane de lei, valoare atinsa doar in primele lunii ale anului. BET a crescut cu 1,3%, iar BET-C si BET-FI, cu 1,4%.

Petrom a ocupat prima pozitie in piata cu un volum de 28,5 milioane de actiuni tranzactionate si cu un rulaj de 13,4 milioane de lei. Cotatia titlurilor SNP a urcat cu inca 2,8%, fata de sedinta precedenta, inchizand la 0,4700 lei/actiune. Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au crescut cu 1,2%, atingand pretul de 0,0883/actiune.

Titlurile financiare au fost la concurenta si cu cele bancare. Cea mai tranzactionata societate de investitii a fost SIF 2 Moldova. S-au tranzactionat peste trei milioane de actiuni SIF 2, la valoarea totala de 3,5 milioane de lei. Pretul titlurilor a ramas insa acelasi din sedinta precedenta, de 1,1800 lei/actiune.

Titlurile Bancii Transilvania au fost cautate de investitori, astfel ca s-au facut schimburi cu 1,2 milioane de actiuni TLV, cu un rulaj de peste un milion de lei. Pretul titlurilor TLV s-a apreciat cu 1,9%, ceea ce a impins cotatia actiunilor la 0,7850 lei/titlu.

Tranzactiile cu actiuni Flamingo (FLA) au insumat o valoare redusa, de doar 301,535 lei, in conditiile unui volum mic transferat, de 121.500 titluri. Pretul a urcat cu 1,2%, pana la 2,4500 lei/ actiune

„Avand in vedere ca astazi a fost prima zi de tranzactionare in care s-a aplicat limita de variatie a pretului, se poate spune ca investitorii au stabilit ca aceasta este valoarea unei actiuni a singurei societati de IT cotata la BVB“, declara Daniel Tomescu broker la societatea Swiss Capital.