Posta Romana va diversifica gama de servicii financiare oferite in unitatile postale, potrivit presedintelui si directorului general al companiei, Dan Mihai Toader. Un exemplu in acest sens ar fi distributia de produse bancare. "Bancile si firmele de asigurare sunt interesate de vanzarea produselor lor prin oficiile Postei. () Am discutat cu cea mai mare parte a bancilor. Cu BCR avem un proiect la nivel national", a spus Toader. Posta are 7.100 de oficii pe teritoriul tarii, multe dintre acestea fiind in mediul rural, unde bancile nu au fost interesate pana in prezent sa deschida agentii.


Restructurarea, finalizata in 2006

Procesul de restructurare si modernizare a Postei in vederea pregatirii companiei pentru privatizare urmeaza sa fie finalizat in 2006, potrivit lui Toader. El admite ca restructurarea poate implica si reduceri de personal, dar nu a putut preciza numarul disponibilizatilor. In prezent, compania are 35.000 de angajati.

Autoritatile intentioneaza atragerea unui investitor strategic, prin vanzarea unui pachet de actiuni minoritar. Pentru privatizarea companiei, Ministerul Comunicatiilor va selecta un consultant international si o casa de avocatura din Romania. Onorariul casei de avocatura si cel al consultantului international ce vor "pastori" privatizarea Postei Romane vor fi achitate din bugetul companiei. Potrivit presedintelui Postei, suma alocata din bugetul companiei pentru achitarea serviciilor prestate de consultantul international este de 1,5 miliarde lei. Acesta apreciaza ca suma nu este mare, avand in vedere ca cifra de afaceri s-a ridicat in 2004 la 7.000 miliarde de lei, iar profitul obtinut in primele sase luni al acestui an este de 5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri