Starea de spirit in ringul bursier s-a imbunatatit, dupa ce ideea unor alegeri anticipate iminente a disparut. Sedinta de ieri a determinat o scumpire generala a actiunilor si o valoare totala a tranzactiilor bursiere de peste 25 milioane de lei. Indicii bursieri au avut o crestere semnificativa, cel mai mult apreciindu-se indicatorul titlurilor financiare, BET-FI, a carui crestere a fost de 3%. BET si BET-C au mai castigat 2,8%, respectiv 2,7%.
"Investitorii prefera stabilitatea si consecventa, iar evolutia bursei de ieri este cel mai bun exemplu", declara Daniel Tomescu, director de operatiuni la societatea Swiss Capital. "Anuntul Guvernului de a renunta la alegerile anticipate a dus la o crestere aproape generalizata a actiunilor cotate, societatile de investitii financiare fiind, din nou, printre cele mai lichide din piata", este de parere brokerul.

Directorul de operatiuni de la societatea Muntenia Global Invest, Ion Milea, considera, la randul sau, ca "eliminarea posibilitatii desfasurarii de alegeri anticipate a dat drumul la investitii". El spune ca "se simte prezenta investitorilor mari in piata, dar si a banilor straini", orientati, mai ales catre actiunile Petrom (SNP)", companie a carei credibilitate a sporit considerabil o data cu preluarea pachetului majoritar de catre austriecii de la OMV. Titlurile SNP s-au scumpit cu 2,9% in sedinta de ieri, pana la 0.4840, in conditiile unor schimburi de 4,2 milioane de actiuni, cu o valoare totala de doua milioane de lei.

Valoarea cea mai mare a transferurilor s-a obtinut in urma schimburilor de actiuni SIF 2 Moldova, fiind de 4,1 milioane de lei. Pretul unui titlu a crescut cu 4,2%, 1,2300 lei, fiind, de altfel, cea mai mare apreciere de pe piata societatilor financiare.

Titlurile Rompetrol au crescut cu 7,4%, pana la 0.0949 lei, fiind tranzactionat un volum mare de 42,6 milioane de actiuni.

Sicomed (SCD) a inregistrat o apreciere semnificativa, de peste 11%. Pretul unui titlu a inchis la 0,8500 lei/actiune, fiind tranzactionate 2 milioane de titluri. Daniel Tomescu recomanda insa prudenta in cazul acestor actiuni. "Trebuie avuta o atentie sporita intrucat este posibila o inversare a trendului". Este valabil si pentru titlurile Oltchim (OLT). "care, desi a continuat trendul crescator, poate inregistra oricand o stagnare/corectie".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri