Autoritatile romane cerceteaza doua cazuri suspecte, prin care banii arabilor de la noi ar finanta terorismul
Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a primit de la CIA si FBI 11 cereri de verificare a unor persoane suspectate ca ar fi implicate in spalari de bani pentru organizatiile teroriste. In doua dintre cazuri exista indicii ca suspectii deruleaza astfel de activitati in Romania, a declarat presedintele Iulian Dragomir.

Este vorba despre arabi care au in Romania sute de milioane de dolari in conturi si pe care ii suspectam ca ar finanta retele teroriste, spune Dragomir. El a mai precizat ca rezultatul anchetei va fi trimis doar autoritatilor americane. In primele sase luni, suma totala de bani suspectata ca ar fi fost spalata se ridica la 246 de milioane de euro, de doua ori mai mult decit in prima jumatate a anului trecut.

Oficiul a reusit sa blocheze doar 81 de transferuri suspectate de a fi spalari de bani, in valoare de doar 5,8 milioane de euro. De asemenea, Oficiul a amendat 16 banci comerciale cu circa 14.000 de euro, pentru ca acestea nu ar fi raportat corect sau la timp tranzactiile suspecte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri