Moneda nationala a dechis sedinta valutara de astazi in depreciere, la cotatii de peste 3,69 lei/euro, iar datele despre "nationalizarea" si mai multor banci mari a speriat jucatorii, care au continuat sa-si limiteze investitiile cu expunere mai mare la risc.
Astfel, leul a deschis sedinta la cotatii de aproximativ 3,6900-3,6930 lei/euro, cu aproape un ban mai mult decat era cotat vineri seara, dupa care a continuat sa piarda teren, iar la 10:55, bancile cumparau un euro cu 3,6980 lei si il vindeau cu 3,7020 lei.

"Leul s-a depreciat pe fondul crizei care afecteaza pietele financiare, iar evolutia sa a fost destul de bine corelata cu cea inregistrata de monedele celorlalte tari din regiune", a declarat, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat fata de moneda europeana de la 1,4633 pana la 1,4308 dolari/euro. La ora 10:55, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4348 dolari.

Fortis, cel mai mare grup financiar belgian, a primit, luni, un ajutor de 11,2 miliarde euro din partea autoritatilor belgiene, olandeze si luxemburgheze, dupa ce investitorii au devenit ingrijorati de situatia economica a bancii.

In plus, Trezoreria Marii Britanii a anuntat ca banca britanica Bradford & Bingley (B&B) va fi nationalizata si activele sale performante vor fi transferate grupului financiar spaniol Santander, in timp ce activele neperformante vor fi administrate de stat.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight se mentin la niveluri ridicate de 11-12% pe an, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an, pe seama scaderii lichiditatii din piata interbancara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri