Planurile Riff Holding nu sunt influentate de criza internationala nici in privinta extinderii pe piata de achizitii si fuziuni (M&A), unde grupul se pregateste sa intre in calitate de mandatar.

"Nu se intrevede o scadere a interesului investitional in Europa de Est, asa ca ne pregatim sa atacam o piata mai extinsa decat cea nationala. Este si motivul pentru care se intarzie preluarea de catre Riff Holding International a francizei de M&A promisa pentru finele lunii septembrie. Negociem in acest moment cu francizorul, posibilitatea de a ne angaja in operare inclusiv pe pietele Ungariei, Bulgariei, Republicii Moldova si Serbiei (un prim pachet), Turciei, Italiei si Germaniei (in valul al doilea)", a adaugat presedintele Riff Holding.

Totodata, acesta considera ca preturile serviciilor financiare in ansamblu nu pot fi influentate negativ de criza actuala si este de asteptat o crestere a cererii pe anumite segmente.

"Atunci cand unele sectoare ale afacerilor financiare sunt in criza, altora le merge de multe ori mult mai bine ca inainte. Criza serviciilor bancare este, poate, cea mai buna motivatie pentru o crestere a cifrelor in domeniul consultantei financiare, al planning-ului fiscal, al auditului si al expertizei, al evaluarii si diagnozei, al consultantei de investitii", a declarat presedintele Riff.

Citeste si:

Marius Stancescu a declarat ca Grupul Riff nu isi va modifica tarifele la servicii ca urmare a crizei financiare de pe pietele internationale. De asemenea, presedintele holdingului considera ca actuala criza ii poate face sa dispara pe acei prestatori care nu se pot adapta usor schimbarii conditiilor de operare, insa nu va avea impact asupra micsorarii preturilor.

Grupul Riff se afla in topul primelor zece companii care ofera servicii de audit si consultanta fiscala in Romania. Cifra de afaceri pe segmentul de audit depaseste un milion de euro. Anul trecut, Riff Holding International s-a afiliat retelei Moore Stephens.

Moore Stephens Riff, compania de consultanta si audit rezultata din afiliere, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 35%, in prima jumatate a anului 2008, fata de perioada similara a anului trecut. Linia de business cu cel mai mare avans a fost auditulul cu o crestere de peste 300%, unul dintre motive fiind, afilierea la reteaua internationala Moore Stephens.

Cresteri la fel de importante au inregistrat si serviciile de consultanta de tip due diligence (peste 200%), consultanta in tranzactii M&A (peste 100%), precum si consultanta in real estate.