Putin dupa ora 14:20, ora Romaniei, actiunile Unicredit pierdusera 8,72% din valoare, pana la 3,025 euro, in timp ce indicele sectorial bancar DJ Stoxx era in scadere cu 6,19%.

Insa ultimul pret la care s-au tranzactionat titlurile Unicredit a fost de 2,9225 euro, in scadere cu 11,81% fata de nivelul de referinta, potrivit datelor publicate de Borsa Italiana.

Scaderea cotatiei Unicredit a survenit dupa ce Merrill Lynch a revizuit in scadere recomandarea de pret pentru actiunea bancii italiene, iar investitorii au intrat in panica.

In ultimele 12 luni, titlurile Unicredit au pierdut 44% din valoare.

Citeste si:

In cursul diminetii, in piata au aparut informatii legate de posibila implicare a subsidiarei germane HVB a Unicredit in salvarea Hypo Real Estate Holding AG, care a anuntat luni dimineata ca a ajuns la un acord cu un consortiu de banci, in vederea acordarii unui credit pentru indepartarea presiunilor de refinantare care amenintau activitatea bancii.

Sectorul bancar a fost afectat pe pietele de capital din Europa de anuntul nationalizarii bancii belgiano-olandeze Fortis si a celi britanice B&B, care indica posibilitatea extinderii crizei financiare mondiale.

Pe sectorul futures de la BVB au fost incheiate doar 16 contracte la termen, in valoare totala de circa 11.000 lei, cu un pachet de derivate SIF Moldova, care au fost cotate la 1,37 lei, pentru scadenta septembrie, in scadere cu 0,05 lei.