Cresterea pragului de deductibilitate pentru pensiile private facultative (pilonul III) va fi discutata in sedinta de Guvern de miercuri.

Reprezentanti ai MEF au declarat, pentru NewsIn, ca pragul va fi stabilit la "250 euro la angajat, fata de 200 euro astazi, si 250 euro la angajator, fata de 200 euro astazi. Total: 500 euro, cu mentiunea ca astazi, pentru cei 400 euro se platesc taxe, iar cei 500 euro vor fi scutiti de taxe".

Arbitrul pensiilor private solicitase Ministerului Economiei si Finantelor, in iunie, cresterea pragului de deductibilitate fiscala in sistemul pensiilor private facultative (pilon III) la 1.000 de euro.

Citeste si:

In 28 iulie, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, declara ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor sau chiar de la 1 octombrie 2008, de la 200 euro in prezent.

La acel moment, Vosganian mai spunea ca majorarea plafonului de deductibilitate de la 200 la 250 de euro pe an nu ar fi relevanta, fiind necesar un nivel cel putin dublu fata de cel actual pentru a deveni un stimulent in atragerea de clienti la fondurile de pensii facultative.