Clientii Intesa Sanpaolo Bank Romania isi pot asigura finantarile prin EximBank, in urma parteneriatului semnat intre cele doua banci, pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si exportatorilor.
Astfel, EximBank va oferi clientilor IMM garantii pentru contractarea unui imprumut din partea Intesa Sanpaolo Bank, ce vor completa garantiile proprii prezentate de operatorii economici pentru accesarea unui credit, acoperind pana la 80 % din valoarea acestuia.

Asigurarile se adreseaza exportatorilor romani care patrund pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export.

"In baza acordurilor incheiate intre EximBank si bancile comerciale, costurile pe care le implica un credit in moneda nationala vor fi mai competitive si in avantajul agentului economic", a declarat presedintele si directorul general al EximBank, Carmen Radu.

In baza acestui acord, EximBank va putea furniza la solicitarea clientilor bancii Intesa Sanpaolo informatii comerciale despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale potentialilor parterneri de afaceri. De asemenea, se mai pot solicita informatii despre conditiile economice si de afaceri din alte tari in care acestia doresc sa se indrepte.

"Acordul cu EximBank este primul dintr-o serie de parteneriate strategice pe care Intesa Sanpaolo Bank le va realiza in viitorul apropiat", a precizat directorul general adjunct Intesa Sanpaolo Bank, Riccardo Parasporo.

Intesa Sanpaolo Bank face parte din grupului Intesa Sanpaolo si a obtinut un profit net de 14,9 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 33% fata de perioada similara din 2007. La sfarsitul lui iunie 2008, banca gestiona active totale de 2,27 miliarde lei (peste 625 milioane euro), in crestere cu 71% fata de finalul lui iunie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri