Leul castiga un ban si jumatate, pana la 3,73 lei/euro

Moneda nationala s-a apreciat cu aproximativ un ban si jumatate in deschiderea sedintei de miercuri, pana la 3,7350 lei/euro, in ton cu regiunea, in conditiile in care valutele emergente au fost sustinute de revenirea burselor din SUA, in asteptarea votului Senatului american pentru planul Paulson.

"Leul s-a apreciat, in ton cu alte valute din regiune, dupa ce bursele americane au revenit pe crestere, in asteptarea noii incercari a autoritatilor din SUA, de relansare a planului de salvare a sistemului financiar", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Leul a deschis sedinta la cotatii sub 3,75 lei/euro, dupa care s-a apreciat treptat, cu mai mult de un ban. La ora 11:20, bancile cumparau un euro cu 3,7360 lei si il vindeau cu 3,7410 lei.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intr-un interval restrans, 1,4076 - 1,4163 dolari/euro, pe o piata in asteptarea votului Senatului american, de miercuri seara. La 11:20, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4113 dolari.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight se mentin la niveluri ridicate de 13 - 14% pe an, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an, pe seama scaderii lichiditatii din piata interbancara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri