Deutsche Bank face primul pas in Romania prin constructia unei centrale pe energie regenerabila

Deutsche Bank poarta negocieri pentru contruirea unor centrale pe energie regenerabila, cu o putere instalata de cateva sute de MW, in Romania, a declarat directorul din cadrul bancii, Alberto Pisanti.

"Acum negociem cu mai multi investitori, pentru construirea in Romania a unor centrale care sa foloseasca energia regenerabila: vant, hidro, biomasa si eventual energia solara. Este vorba de mai multe proiecte, cu mai multe centrale. Deutsche Bank va fi co-investitor", a declarat, citat de NewsIn, directorul Diviziei de Investitii in Energie Regenerabila, Alberto Pisanti.

Acesta nu a dorit sa ofere detalii despre companiile cu care poarta discutii.

Alberto Pisanti a precizat ca sunt interesati ca fiecare proiect in energie hidro sa fie de minim 100MW, iar cele in energia eoliana de minim 50MW.

Deutsche Bank a fost infiintata in 1870, la Berlin, in Germania si este cea mai mare banca a tarii si una dintre cele mai mari din Europa. Are aproximativ 1.000 de filiale doar pe teritoriul Germaniei si circa 2.000 sucursale in lume (intre altele, in Marea Britanie, America de Nord si Asia). Banca numara 80.253 angajati in 75 de tari, potrivit datelor companiei de la finele lunii iunie.

Afacerile Deutsche Bank se bazeaza pe consolidarea reciproca. Veniturile Deutsche Bank pentru tot anul 2007 se ridicau la 30,7 miliarde euro, cu 8% in crestere fata de anul 2006, iar profitul net a fost anul trecut de 6,5 miliarde euro, in crestere cu 7% fata de anul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banca Transilvania aduce Prime Dash și Namirial în BT Store
Setari Cookie-uri