Moneda nationala a deschis sedinta valutara la cotatii apropiate de cele de miercuri seara, de 3,75 lei/euro, dupa care a pierdut usor teren la 3,76 lei/euro, dar analistii anticipeaza o calmare ulterioara a pietei, mai ales ca planul de salvare a sistemului financiar american a fost votat. In jurul orei 11, bancile cumparau un euro cu 3,76 lei si il vindeau cu 3,7660 lei.
"Leul s-a depreciat usor si e posibil sa depaseasca nivelul de 3,76 lei/euro, dar ma astept ca ulterior sa isi revina. E de asteptat sa oscileze intre 3,73-3,76 lei/euro cursul", a spus dealerul Bancii Transilvania Florin Bota, citat de NewsIn.

Pe pietele internationale, dolarul si-a continuat aprecierea fata de moneda europeana de la 1,4030 pana la 1,3857 dolari/euro. La ora 11, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3890 dolari.

Senatorii americani au adoptat, miercuri, un plan istoric de sustinere a sectorului bancar, ce va costa SUA 700 miliarde dolari, insa Trezoreria spune ca e singura modalitate de stabilizare a unui sistem financiar aflat in deriva.

Senatul a aprobat cu 74 de voturi pentru si 25 impotriva proiectul intitulat "Legea pentru stabilizarea economica de urgenta din 2008" care acorda, cu cinci saptamani inainte de alegerile prezidentiale, putere de decizie si mijloace fara precedent secretarului Trezoreriei, Henry Paulson, pentru a veni in ajutorul sectorului bancar.

Legea se va intoarce acum pentru un nou vot in Camera Reprezentantilor, care va avea loc cel mai probabil vineri, dupa ce reprezentantii respinsesera luni planul Paulson.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi de tip overnight se mentin la niveluri ridicate de 13,50-14% pe an, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an, pe seama scaderii lichiditatii din piata interbancara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri