Horia Braun, fost sef-serviciu pe modelare macroeconomica in Banca Nationala BNR si specialist in instrumente financiare cu venit fix, este directorul de investitii al ING Fond de Pensii, potrivit portalului www.pensiileprivate.ro.

Acesta va administra cel mai mare fond de pe piata de pensii private obligatorii din Romania, cu o cota de piata de 39%.

Horia Braun are certificare CFA, a condus timp de peste trei ani serviciul de modelare din Directia de Politica Monetara si Modelare Macroeconomica din BNR si acum gestioneaza activele celui mai mare fond de pensii obligatorii de pe piata, dupa ce ING Fond de Pensii externalizase activitatea de investire catre societatea specializata in asset management a grupului olandez.

Pana recent, responsabilul pentru administrarea banilor celui mai mare fond local de pensii private fusese Marius Popescu de la ING Asset Management, sucursala Bucuresti, in baza contractului de externalizare a investitiilor dintre ING Fond de Pensii si societatea de asset management.

ING Fond de Pensii, cel mai mare jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), avea 1,448 milioane de clienti la sfarsitul lui septembrie, care corespunde unei cote de piata de 39%. Principalul competitor, Allianz-Tiriac Pensii Private, detine o felie de 23,2% din piata, in timp ce Generali ocupa locul trei, cu o cota de piata de 7,9%.

La inceputul lunii septembrie, Emilia Bunea a preluat mandatul de director general al ING Fond de Pensii, inlocuindu-l astfel pe Radu Vasilescu, care a demisionat la sfarsitul lunii iulie.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si