Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, va trebui sa isi reevalueze eficienta politicii sale monetare, prin prisma evolutiei recente a perspectivelor economiei Statelor Unite, a spus, marti, presedintele institutiei, Ben Bernanke, citat de AFP.
"Riscurile care ameninta cresterea economica au crescut", a declarat Bernanke, intr-un discurs tinut economistilor de la National Association for Business Economics, reuniti la Washington.

"Activitatea economica va fi slaba pana la sfarsitul anului si chiar mai mult", a estimat seful Fed. Mai mult, "perspectivele privitoare la inflatie raman foarte nesigure, partial din cauza instabilitatii extraordinare a pretului materiilor prime", a adaugat el.

"Prin prisma acestor evolutii, Federal Reserve trebuie sa analizeze in ce masura mai este adecvata pozitia sa actuala de politica monetara", a atras atentia Bernanke.

Seful Fed a estimat, de altfel, ca planul de salvare a sistemului financiar intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute ar putea avea "un pret final" pentru contribuabili inferior nivelului de 700 de miliarde dolari alocat de guvernul american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri