Astfel, MEF a atras putin mai mult de jumatate din valoarea anuntata a licitatiei, de 1 miliard lei. Randamentul maxim acceptat de MEF pentru titlurile cu scadenta la 6 luni a fost de 13% pe an.

Ofertele totale depuse de banci, in valoare de 1,51 miliarde lei (385,8 milioane euro) au depasit de aproape trei ori suma atrasa de minister.

Potrivit datelor bancii centrale, la licitatia din 10 septembrie pentru certificate de trezorerie cu discont scadente la sase luni, Finantele respinsesera toate ofertele, considerand ca nivelul randamentului este "neacceptabil", dupa ce la licitatia din 13 august, acceptasera un nivel mediu al randamentului de 11,14%.

Citeste si:

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si-a propus sa emita, in trimestrul IV din acest an, titluri de stat in valoare de 7 miliarde lei (circa 1,9 miliarde euro), cea mai mare parte a acestora, respectiv 3 miliarde lei, urmand sa fie atrasa in luna octombrie.

In primele noua luni ale anului, Finantele au contractat 5,7 miliarde lei. Cumulat cu suma estimata pentru octombrie - decembrie 2008, valoarea totala a emisiunilor de titluri de stat ar urma sa ajunga la 12,7 miliarde lei, cu 15,4% peste volumul programat initial pentru acest an.