Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator.
Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.

In prezent, nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative are un plafon fix, anual, de 200 de euro in fiecare caz - atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Pentru asigurarile voluntare de sanatate, acest plafon este in limita a 200 de euro pentru angajatorii care ofera aceste beneficii salariatilor.

"Acest lucru va permite o crestere a volumului asigurarilor", a declarat miercuri premierul Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca, astfel, banii vor fi plasati in economie.

In iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) inaintase Ministerului Economiei si Finantelor o adresa prin care solicita majorarea deductibilitatii fiscale la pensiile private facultative (pilonul III) atat pentru angajat, cat si pentru angajator, pana la cel mult 3.500 lei pe an pentru fiecare dintre acestia.

La sfarsitul lui iulie, Ministrul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian declarase ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor.

Marirea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate incurajeaza angajatorii sa ofere beneficii medicale

"Avantajele fiscale oferite pentru asigurarile de sanatate suplimentare au ca obiectiv extinderea pietei in acest domeniu si incurajarea angajatorilor de a oferi in pachetul salarial aceste beneficii", a declarat directorul directiei de asigurari de viata Astra Asigurari, Cornelia Scarlatescu (foto).

"Asiguratorii au pledat activ pentru marirea plafonului de deductibilitate oferit in prezent pentru asigurarile de sanatate si considera ca este o idee salutara noua propunere de majorare a facilitatilor fiscale pentru aceste produse", a adaugat Scarlatescu, potrivit NewsIn.

Potrivit legii, asigurarile de sanatate voluntare suplimentare sunt singurele beneficii acordate de angajator cu deductibilitate totala de 200 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator (din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al contributiilor sociale).

Potrivit legii, asigurarile de sanatate voluntare suplimentare sunt singurele beneficii acordate de angajator cu deductibilitate totala de 200 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator (din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al contributiilor sociale).

Asigurarile tip suplimentar suporta total sau partial, plata pentru orice servicii de sanatate privind furnizarea unui grad ridicat de confort, accesul rapid la servicii medicale, conditii hoteliere superioare, alte servicii, care nu sunt cuprinse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri