Valoarea activelor nete ale celor noua fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 11,48% in luna septembrie, pana la 59,59 milioane lei (15,96 milioane euro), potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.
La data raportarii, erau active noua fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management) si Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), acesta din urma aflandu-se la a prima raportare, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numarul total de participanti atras de cele opt fonduri de pensii facultative era de 125.544 la 30 septembrie.
ING Optim, cu un activ net de 11,55 milioane lei, se mentine pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 31.544 de participanti atrasi.

Dupa criteriul activului net, lider al pietei ramane BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii septembrie la un activ net de 17,56 milioane lei, de la cei 29.557 de clienti ai sai.

AZT Moderato a atras 20.862 de participanti pana la finalul lunii septembrie si a ajuns la o valoare a activului net de 10,03 milioane lei, ING Clasic avea 18.828 de participanti si un activ net de 10,08 milioane lei, AZT Vivace - un activ net de 6 milioane lei si 15.993 participanti, iar Pensia Mea - 8.123 de participanti, cu un activ de 4,18 milioane lei.

OTP Strateg a afisat pentru finalul lunii septembrie un numar de 308 de participanti si un activ net de 101.953 lei.
Cea mai mare crestere fata de luna anterioara a fost inregistrata in iulie de Raiffeisen Acumulare, ale carui active nete au sporit in august cu 102,67%.

Fondul Raiffeisen Acumulare a facut in luna septembrie a treia raportare si a ajuns la un activ net de 53.158 lei, de la 210 participanti.

Activele nete ale AZT Vivace au crescut cu 8,75% in a noua luna a anului, cele ale Pensia Mea au urcat cu 9,11%,
OTP Strateg si-a sporit activele cu 8,84%, iar ING Clasic - cu 10,28%.

Valoarea activelor nete ale fondului AZT Moderato a urcat cu 10,03% fata de luna precedenta, in timp ce activele nete ale BCR Prudent au crescut cu 9,45%.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si este deductibila in limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Ministerul Economiei si Finantelor a introdus, insa, in proiectul de modificare a Codului Fiscal, majorarea pragului de deductibilitate la 250 euro la angajat si 250 euro la angajator.

Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri