Volksbank Romania continua sa beneficieze de finantarea de la banca-mama in aceeasi masura ca pana in prezent, in ciuda cresterii costului acesteia si are rezerve minime obligatorii depozitate la BNR in valoare de 1,6 miliarde euro, a declarat presedintele bancii, Gerald Schreiner.
"Pana acum, am primit aproape 4 miliarde euro, imprumuturi de la actionarul majoritar. Noi acordam multe credite in valuta, astfel ca de pe piata locala nu ne putem finanta decat o mica parte, a imprumuturilor in lei. Desi mai scumpa, finantarea de la banca-mama ne acorda mai multa flexibilitate, pentru ca este pe termen lung, fata de depozitele atrase de la clienti, care sunt pe termen scurt", a explicat Gerald Schreiner (foto).

El a spus ca Volksbank Romania beneficiaza, in continuare, de sustinerea actionarului majoritar, in ciuda cresterii costului refinantarii din ultimele luni.

"Pentru sistemul bancar romanesc nu exista un risc financiar direct, dar impactul crizei internationale se vede in costul de refinantare. Nu mai putem prognoza ce se va intampla in continuare din acest punct de vedere, asa cum, cu sase luni in urma, nu ne imaginam costuri atat de ridicate", a adaugat Schreiner, citat de NewsIn.

In plus, presedintele Volksbank spune ca institutia pe care o conduce si-a sporit volumul depozitelor atrase de la clienti.

"Am reusit sa atragem depozite din ce in ce mai mari. Clientii aleg banca dupa nivelul dobanzilor oferite sau pozitia pe piata, insa un alt avantaj pe care nu il observa este ca nu ne refinantam pe termen scurt, din piata locala, ci pe termen lung, de la banca-mama", a completat Schreiner.

Volksbank a urcat, in a doua parte a acestui an, pe locul trei in topul bancilor din Romania dupa active, devansand Raiffeisen Bank. Astfel, banca detine in prezent o cota de piata de aproximativ 6% si avea, la sfarsitul primului semestru din 2008, active de 4,5 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri