Volksbank Romania continua sa beneficieze de finantarea de la banca-mama in aceeasi masura ca pana in prezent, in ciuda cresterii costului acesteia si are rezerve minime obligatorii depozitate la BNR in valoare de 1,6 miliarde euro, a declarat presedintele bancii, Gerald Schreiner.

"Pana acum, am primit aproape 4 miliarde euro, imprumuturi de la actionarul majoritar. Noi acordam multe credite in valuta, astfel ca de pe piata locala nu ne putem finanta decat o mica parte, a imprumuturilor in lei. Desi mai scumpa, finantarea de la banca-mama ne acorda mai multa flexibilitate, pentru ca este pe termen lung, fata de depozitele atrase de la clienti, care sunt pe termen scurt", a explicat Gerald Schreiner (foto).

El a spus ca Volksbank Romania beneficiaza, in continuare, de sustinerea actionarului majoritar, in ciuda cresterii costului refinantarii din ultimele luni.

"Pentru sistemul bancar romanesc nu exista un risc financiar direct, dar impactul crizei internationale se vede in costul de refinantare. Nu mai putem prognoza ce se va intampla in continuare din acest punct de vedere, asa cum, cu sase luni in urma, nu ne imaginam costuri atat de ridicate", a adaugat Schreiner, citat de NewsIn.

In plus, presedintele Volksbank spune ca institutia pe care o conduce si-a sporit volumul depozitelor atrase de la clienti.

"Am reusit sa atragem depozite din ce in ce mai mari. Clientii aleg banca dupa nivelul dobanzilor oferite sau pozitia pe piata, insa un alt avantaj pe care nu il observa este ca nu ne refinantam pe termen scurt, din piata locala, ci pe termen lung, de la banca-mama", a completat Schreiner.

Volksbank a urcat, in a doua parte a acestui an, pe locul trei in topul bancilor din Romania dupa active, devansand Raiffeisen Bank. Astfel, banca detine in prezent o cota de piata de aproximativ 6% si avea, la sfarsitul primului semestru din 2008, active de 4,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si