Kiwi Finance va deschide, pana la sfarsitul anului, cinci francize si preconizeaza ca va ajunge, pana la sfarsitul lui 2010, la o retea de 30 de francize in Romania, a declarat directorul general Kiwi Finance, Anca Bidian.
In prezent, Kiwi Finance opereaza prin noua sucursale in tara, deschise in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Campina si Slatina. In plus, compania are si o sucursala deschisa in Madrid, pentru romanii plecati la munca in Spania.

Planul de extindere al Kiwi Finance presupune ca, in 2009, compania sa deschida 15 francize, iar in 2010, alte10 francize. Directorul Kiwi Finance a precizat ca francizele vor fi deschise doar in orasele in care compania nu este prezenta prin sucursale.

"Strategia Kiwi Finance de extindere teritoriala in regim de franciza dovedeste increderea in piata bancara romaneasca, chiar daca, in prezent, industria de profil trece prin momente dificile", a declarat Anca Bidian.

Taxa de franciza variaza intre 3.000 si 5.000 de euro si este calculata in functie de marimea orasului. Astfel, pentru orasele cu mai putin de 100.000 de locuitori, taxa de franciza este de 3.000 euro, pentru cele cu 100.000 pana la 200.000 de locuitori, deschiderea francizei costa 4.000 euro, iar pentru cele cu populatie mai mare de 200.000 de locuitori, taxa este de 5.000 euro. Contractele de franciza se incheie pe o perioada de trei ani, putand fi prelungite prin acordul partilor, fara ca francizatul sa mai platesca taxa corespunzatoare incheierii contractului.

Kiwi Finance estimeaza ca, pana in 2010, ponderea creditelor intermediate prin francize in totalul creditelor intermediate de companie va fi de 30%. In primul an de functionare, fiecare franciza ar trebui sa ajunga o valoare a creditelor intermediate de aproximativ 10 milioane de euro, a mai precizat Bidian.

Compania Kiwi Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003, sub numele de Gemini Capital Consult. Activitatea companiei se concentreaza pe trei directii principale: consultanta de credite pentru populatie, consultanta de credite pentru firme si consultanta juridica.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a depasit trei milioane euro, in crestere cu 130% fata de nivelul din 2006.
Kiwi Finance a intermediat, in 2007, credite pe segmentul de retail in valoare de 162 milioane euro (584,85 milioane lei), in crestere cu 170% fata de valoarea inregistrata in 2006. Aceasta suma reprezinta 1,8% din totalul creditelor noi luate de populatie in 2007.

La inceputul acestul an, Kiwi Finance anunta ca vrea sa intermedieze, in 2008, imprumuturi in valoare de 300 milioane euro, aproape dublu in raport cu anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri