"Pentru a-si incasa pensiile prin ProCredit Bank, pensionarii trebuie doar sa isi deschida un cont curent in oricare din sucursalele si agentiile bancii si sa completeze o cerere tip, formular ce se gaseste in toate unitatile bancii din Bucuresti si din tara", se mai precizeaza in comunicat.

De asemenea, pensionarii pot opta pentru varianta de a economisi intr-un depozit deschis la ProCredit Bank, beneficiind de un plus de 0,3 puncte procentuale la dobanda standard pentru depozitele in lei, cat si pentru alte produse de economisire. De exemplu, incepand din 13 octombrie, ProCredit Bank va oferi pensionarilor o dobanda de 12,30% la depozitul in lei constituit pe o perioada de 6 luni.

Militarii pensionati isi mai pot primi pensiile si prin conturi deschise la alte banci, printre care Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania si Banca Comerciala Carpatica (BCC).

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si are printre actionari Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD), IFC - membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW si ProCredit Holding.