Volksbank Romania asteapta sa primeasca saptamana aceasta, sau cel tarziu saptamana viitoare, avizul bancii centrale pentru noile norme de creditare a populatiei, acestea putand fi deja aplicate din a doua parte a acestei luni, dupa adaptarea sistemului informatic si instruirea angajatilor.

"Asteptam, saptamana aceasta sau cel mai tarziu saptamana viitoare, sa primim avizul bancii centrale pentru normele modificate. Apoi urmeaza o scurta perioada de instruire a angajatilor si de adaptare a sistemului informatic al bancii, de aproximativ doua saptamani, inainte de aplicarea lor efectiva", a declarat presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner, citat de NewsIn.

El a adaugat ca noile norme de creditare vor avea, la Volksbank, cel mai puternic efect de temperare a vitezei de crestere a creditului pe segmentul imprumuturilor in franci elvetieni, pentru care estimeaza o scadere cu pana la 35% a sumei care poate fi contractata la un credit.

Banca acorda credite in franci elvetieni pentru populatie doar cu garantii, in timp ce, pe segmentul creditelor de consum, Volksbank nu da, in prezent, decat credite in lei.

Schreiner estimeaza ca noul regulament va limita ritmul de crestere a portofoliului de credite la Volksbank, pana la aproximativ 35% in 2009 fata de anul acesta. El apreciaza ca avansul creditului, ca medie a pietei, se va tempera si mai mult, pana la un ritm de cel mult 25% anul viitor.

Portofoliul de credite al bancii ajunsese, la finalul lui iunie 2008, la 2,9 miliarde euro, in crestere de 2,2 ori fata de jumatatea anului trecut, cand imprumuturile acordate clientilor insumau 1,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si