Credit Europe Bank vrea sa finalizeze procesul de majorare a capitalului social la 675 milioane lei pana la sfarsitul lunii octombrie 2008, fonduri ce vor contribui si la asigurarea unei stabilitati a bancii fata de evenimente de pe pietele internationale, a anuntat banca, ieri, intr-un comunicat.
Actionarii bancii au hotarat pe 20 august sa majoreze capitalul Credit Europe Bank cu 125%, de la 300 milioane lei la 675 milioane lei.

"Aceasta crestere va sprijini dezvoltarea bancii in perioada 2008-2009 si va ajuta la consolidarea pozitiei noastre pe piata romaneasca. Noile fonduri vor contribui, totodata, la asigurarea unei stabilitati a bancii fata de tumultoasele evenimente de pe pietele internationale", se arata in comunicatul bancii.

In plus, Credit Europe Bank Romania a devenit actionarul majoritar al Credit Europe Ipotecar IFN SA, compania de credite de nevoi personale si credite ipotecare a grupului in Romania.

In cadrul aceleeasi miscari strategice la nivelul grupului Credit Europe, procesul de preluare a majoritatii actiunilor din Credit Europe Leasing IFN SA este in desfasurare si planificat sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii octombrie 2008.

In prezent, Credit Europe Bank are ca actionar majoritar societatea Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, care detine 92,28% din capital, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a bancii.

Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, are subsidiare - in afara de Romania - in Rusia, Ucraina si Elvetia si sucursale in Germania, Belgia si Malta. Compania mai are birouri reprezentative in Turcia si China. Credit Europe Bank NV este controlata de Fiba Holding din Turcia.

Fiba a vandut, in 2006, 46% din actiunile Finansbank Turcia celei mai mari banci grecesti, National Bank of Greece, care a preluat, in urma tranzactiei, si marca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri