Actionarii bancii au hotarat pe 20 august sa majoreze capitalul Credit Europe Bank cu 125%, de la 300 milioane lei la 675 milioane lei.

"Aceasta crestere va sprijini dezvoltarea bancii in perioada 2008-2009 si va ajuta la consolidarea pozitiei noastre pe piata romaneasca. Noile fonduri vor contribui, totodata, la asigurarea unei stabilitati a bancii fata de tumultoasele evenimente de pe pietele internationale", se arata in comunicatul bancii.

In plus, Credit Europe Bank Romania a devenit actionarul majoritar al Credit Europe Ipotecar IFN SA, compania de credite de nevoi personale si credite ipotecare a grupului in Romania.

In cadrul aceleeasi miscari strategice la nivelul grupului Credit Europe, procesul de preluare a majoritatii actiunilor din Credit Europe Leasing IFN SA este in desfasurare si planificat sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii octombrie 2008.

Citeste si:

In prezent, Credit Europe Bank are ca actionar majoritar societatea Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, care detine 92,28% din capital, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a bancii.

Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, are subsidiare - in afara de Romania - in Rusia, Ucraina si Elvetia si sucursale in Germania, Belgia si Malta. Compania mai are birouri reprezentative in Turcia si China. Credit Europe Bank NV este controlata de Fiba Holding din Turcia.

Fiba a vandut, in 2006, 46% din actiunile Finansbank Turcia celei mai mari banci grecesti, National Bank of Greece, care a preluat, in urma tranzactiei, si marca.