BCR BpL a devenit astfel al cincizecisioptulea membru al Federatiei Europene a Bancilor pentru Locuinte (European Federation of Building Societies - EFBS), in cadrul Conferintei Anuale a EFBS desfasurate in perioada 8 - 10 octombrie 2008, la Bucuresti.
EFBS este asociatia europeana a societatilor de credit pentru domeniul locativ. Infiintata in 1962, asociatia promoveaza detinerea de locuinte in proprietate privata, promoveaza interesele membrilor sai pe langa organismele europene si incurajeza schimbul de experienta intre membrii situati in nu mai putin de 15 state.

Impreuna, membrii asociatiei cumuleaza o cota de piata considerabila in domeniul finantarii de locuinte.

La finalul saptamanii trecute, BCR Banca pentru Locuinte a sarbatorit incheierea primei editii a “Olimpiadei economisirii-creditarii”, parte a campaniei sale de lansare pe piata, organizata sub sloganul “Tu economisesti, noi te creditam!”.

Cu ocazia acestui eveniment, noua institutie bancara si-a anuntat si rezultatele obtinute dupa primele cincizecisiopt de zile de activitate: peste 30.000 de contracte de economisire-creditare, cu o suma totala contractata de peste 300 milioane lei.

BCR Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna iulie a acestui an, cu trei produse de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ - Locuinte PLUS, Economii PLUS si Locuinta IMEDIAT, ce constituie oportunitati de economisire avantajoase in scopul obtinerii unui credit pentru domeniul locativ in conditii deosebit de atractive.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. In prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste un minim de pana la 40% din suma contractata si beneficiaza de sprijinul financiar al Statului care, prin legea bancara, rasplateste efortul de economisire anual cu o prima de 15%, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro, la soldul economisit. De asemenea, banca acorda o dobanda anuala de pana la 3%. Toate economiile clientilor intra sub incidenta reglementarilor Fondului de Garantare a Depozitelor din sistemul bancar.

In cea de-a doua etapa, cea de creditare, BCR Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit avantajos in Lei cu dobanda fixa de 5% sau 6%, in functie de produsul ales, pe toata durata contractului. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finantarea activitatilor din domeniul locativ.

Toate cele trei produse oferite de BCR Banca pentru Locuinte, au dobanzi fixe atat la economisire cat si la creditare. Prima de la stat si celelalte facilitati ofera un randament efectiv al economisirii de pana la 11,2 % pe an, mai bun chiar decat dobanzile la depozitele “clasice”. Perioada minima de economisire este de 18 luni iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 luni.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte sunt distribuite prin reteaua BCR si prin reteaua proprie de consilieri financiari.

BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in aprilie 2008 si si-a inceput activitatea bancara in iulie 2008, cu un capital social de 45.000.000 lei, fiind prima subsidiara total integrata a grupului BCR. Actionariatul BCR BpL este format din Banca Comerciala Romana S.A. – 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft – 20% din capitalul social.

Presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR BpL este domnul Martin Skopek, Vicepresedinte Retail al BCR.

Conducerea executiva a BCR BpL este formata din Petre Tulin – Presedinte Executiv, Carmen Schuster si Erwin Bernhard – vicepresedinti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri