Cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau 3.779.084 participanti la sfarsitul lui septembrie de la care incaseaza contributii, cu 86.625 clienti mai mult decat in luna august.

La ultima etapa de virare a contributiilor, fondurile de pensii obligatorii au incasat 101,5 milioane lei (27,8 milioane euro) aferente lunii iulie si 3,9 milioane lei (circa 1 milion euro) care reprezinta restante din lunile anterioare. Valoarea medie pe asigurat a fost de 8,56 euro, potrivit NewsIn.

Intr-un clasament al fondurilor cu cei mai bine platiti clienti, pe primul loc se afla ING Fond de Pensii, care are participanti cu un venit mediu de 465 de euro, urmat indeaproape de AIG, cu un salariu de 463 euro.

Pe locul trei se afla BRD (426 euro), urmatoarele locuri fiind ocupate de BCR (404 euro) si Aviva, cu 401 euro.

Pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane 13 jucatori dupa incheierea fuziunii intre BCR Fond de Pensii si Omniasig Pensii.

Citeste si:

La sfarsitul lunii septembrie, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

Valoarea Omniasig Pensii a fost estimata la circa 13-13,5 milioane euro.

In acest an, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Salariatii cu varsta de pana la 35 de ani intra automat in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonul II), in timp ce pentru angajatii cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, participarea la pilonul II este optionala.