Fata Asigurari are in prezent un capital social de 22,36 milioane lei (circa 5,9 milioane euro).

"Aceasta majorare de capital va sprijini expansiunea teritoriala si largirea gamei de produse de asigurare, politica firmei fiind aceea de mentinere a pozitiei de lider pe piata asigurarilor agricole in paralel cu echilibrarea portofoliului de asigurari neagricole", a declarat directorul general al Fata Asigurari, Fanel Plopeanu.

El a adaugat ca majorarea de capital survine pe fondul dezvoltarii activitatii de asigurari a societatii.

Citeste si:

In primele opt luni ale acestui an, Fata Asigurari a realizat prime de 32,56 milioane lei (8,9 milioane euro), valoare mai mare decat cea estimata initial de companie pentru aceasta perioada.

Afacerile companiei din perioada mentionata au fost cu 40% mai mari decat volumul de prime pe intregul an 2007, iar la finalul lui iunie, societatea a trecut pe profit, asa cum era prevazut si in planul strategic.

Divizia specializata in asigurari agricole a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni - a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.