"A te juca pe ecran cu cotatiile este un mare pacat intr-o piata care se doreste functionala, asa ca am vrut sa vedem care sunt cotatiile reale, sa verificam daca ceea ce este pe ecran, este si in realitate. Nu urmarim sa sprijinim leul, ci sa sprijinim piata, functionarea ei", a explicat Isarescu referindu-se la interventiile directe in piata valutara efectuate vineri si astazi de BNR.

"Putem sa facem si acest lucru, de a nu permite deteriorari pe cursul leului daca ele nu au o baza", a adaugat Isarescu (foto).

Banca centrala a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca a intervenit in jurul pranzului direct in piata valutara prin vanzarea a aproximativ 40 milioane euro pentru "testarea functionarii pietei in contextul actual de volatilitate si incertitudine". Ulterior, in jurul orei 16:00, BNR a intervenit din nou, dar doar pentru a testa piata, fara sa faca noi tranzactii.

Astazi, la ora 12:53, BNR a intervenit din nou, cerand bancilor cotatii pentru vanzare de valuta, fara sa faca tranzactiii.