Chiar daca cursul mediu al monedei unice a coborat de la 3,5579 la 3,5532 lei, aprecierea monedei nationale ar fi trebuit sa fie mult mai mare.

Piata a fost dominata de ordinele de vanzare, situatie care persista de la inceputul lunii, explica evolutia cursului un dealer bancar. Acestea au adus euro pana la un minim de 3,5410 - 3,5440 lei, moment in care cred ca in piata au aparut ordine de vanzare venite din partea BNR, care nu a fost de acord cu scaderea sub pragul de 3,55 lei, valoare cu care se va incheia probabil aceasta luna. Pe finalul sedintei cotatiile s-au oprit in jurul valorii de 3,5540 lei". Evolutia paritatii euro/dolar pe pietele internationale au readus dolarul catre pragul de 2,95, cursul urcand de la 2,9207, minimul lunii iulie, la 2,9425 lei.

Pe piata monetara nu au mai aparut modificari ale dobanzilor interbancare, cele la un an mentinandu-se intre 6,39 - 8,94% iar cele la o zi si o saptamana la 7 - 8%.

Pe pietele internationale euro a coborat din nou catre pragul suport major de 1,1980, sub presiunea datelor economice mai bune din SUA fata de cele europene, la care se adauga principalul factor, diferenta dintre dobanda americana si cea din euro-zona.

Analistii considera ca ritmul mediu de crestere al economiei americane pentru trimestrul al doilea va fi de 3,5%, valoare care ar permite Rezervei Federale sa majoreze dobanda de referinta la 3,5%, in cursul lunii august.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri