"Saptamana trecuta au existat zvonuri lansate impotriva Bancii Transilvania. Informatiile au circulat pe mai multe suporturi: mail, sms, telefon. Am anuntat, bineinteles, BNR si autoritatile. Efectele acestor informatii nefondate au fost nesemnificative. Suntem o banca solida, cu un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna", a spus Rekkers.

Afirmatia directorului general al Bancii Transilvania vine ca urmare a declaratiei de luni a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, care sustinea ca BNR va lua masuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licentei, daca se dovedeste ca zvonurile privind problemele unor banci din Romania au pornit din sistemul bancar.

"Ne-am intalnit cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si suntem hotarati sa le sprijinim demersurile pentru a gasi o modalitate de lucru cu raspandacii periculosi. Noi fiind alaturi de ARB, spunem ca o asemenea atitudine nu se justifica si sunt dator sa spun doua lucruri: legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", declara Isarescu, luni, la o conferinta de presa.

Citeste si:

Banca Transilvania se afla intre primele cinci banci din Romania, in functie de active. Are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este actionar semnificativ, cu o detinere de 15% din capitalul social.

Banca Transilvania are 523 de unitati si peste 6.700 de angajati, iar activitatea este organizata pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari si divizia pentru medici – pentru care banca are produse si servicii specifice, precum si un personal special pregatit.