Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut anul trecut un profit net de 8,42 milioane lei (2,53 milioane euro).
Potrivit ultimei revizuiri a bugetului de venituri si cheltuieli aprobata in 11 octombrie de actionari, Carpatica asteapta o crestere cu 7% a activelor totale in acest an, la 2,45 miliarde lei. De asemenea, spera sa atraga in 2008 venituri totale de 565,7 milioane lei, cu 25% peste nivelul de anul trecut.

Cheltuielile sunt estimate sa creasca in aproximativ acelasi ritm cu veniturile, adica cu 26%, pana la 557,66 milioane lei.

Banca Carpatica mizeaza in acest an pe depozite de aproape 1,94 miliarde lei de la clientii nebancari si pe sume atrase de la institutiile financiare de circa 200 milioane lei. In schimb, portofoliul de credite ar putea sa ajunga la 1,55 miliarde lei.

In aprilie, banca estimase potrivit bugetului de venituri si cheltuieli un profit net de 44,66 milioane lei, de peste cinci ori mai mare decat cel din 2007.

Citeste si:

Anul trecut, Banca Carpatica si-a extins reteaua in Bucuresti de la 10 la 26 de unitati, in conditiile in care "Bucurestiul ramasese in urma", potrivit oficialilor bancii, si a ajuns la nivelul intregii tari la 241 de unitati.

Totodata, directorul general al bancii, Nicolae Hoanta spunea la mijlocul lunii iulie ca "asteptam un profit mai mare in acest an, pe fondul cresterii rentabilitatii, intrucat estimam ca unitatile deschise in a doua parte a anului trecut sa treaca pe profit.

Titlurile Bancii Carpatica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul BCC. Potrivit ultimei cotatii de 0,1870 lei, stabilita in sedinta bursiera de luni, banca are o valoare de piata de 358,11 milioane lei (aproape 95 milioane euro).