BCR a lansat un produs de economisire si investitie de tipul unui depozit structurat cu optiuni, pentru care dobanda este corelata cu evolutia pretului aurului pe piata din Londra.
Suma minima pentru deschiderea unui depozit Gold este de 1.000 de lei, depozitul putand fi constituit in octombrie, in patru serii saptamanale.

Pentru sume care depasesc echivalentul a 500.000 euro, depozitele se pot construi avand in vedere solicitarile specifice ale clientilor.

Maturitatea depozitului este de sase luni, iar fiecare serie este formata din doua perioade: de vanzare si de existenta propriu-zisa a depozitului.

In perioada de vanzare, cu o durata de sapte zile calendaristice, banca ofera o dobanda de 8% pe an, iar pentru perioada de existenta este calculat un bonus de natura dobanzii, in functie de evolutia pretului aurului pe piata de profil din Londra, intre prima zi si penultima zi a depozitului.

Daca pretul afisat la 15, ora Londrei, in ziua anterioara datei scadentei, este mai mare decat pretul aurului afisat la 15, ora Londrei, in prima zi a perioadei de existenta, banca plateste clientului 30% din diferenta calculata procentual dintre cele doua cotatii ale aurului.

Daca pretul este mai mic sau egal, banca nu va plati bonus la dobanda la depozitul constituit in lei.

Astfel, pentru un depozit de 1.000 lei, constituit pe 15 octombrie 2008, cu perioada de vanzare 10-16 octombrie, clientul primeste dobanda aferenta celor doua zile ramase din perioada de vanzare, calculata cu dobanda de 8% pe an, in data de 17 octombrie 2008.

Perioada de existenta ar fi intre 17 octombrie 2008 si 17 aprilie 2009. In cazul in care pretul aurului ar fi de 880 dolari in 17 octombrie 2008 si de 1.055,50 dolari in ziua anterioara scadentei (16 aprilie 2009), cresterea pretului aurului ar fi de 19,94%, ceea ce adauga un bonus de natura dobanzii de 5,98% din notional, pentru perioada de sase luni a depozitului, respectiv suma de 59,83 lei,potrivit calculelor bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri