Banca Transilvania (BT) este bine capitalizata si administrata, profitul aproape triplu inregistrat la noua luni, de 108 milioane euro, fiind un exemplu clar in acest sens, considera Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din actiunile bancii.
BERD a afirnat, totodata, ca va continua sa sustina Banca Transilvania, aratand ca aceasta nu este "subiectul unor active toxice sau a riscurilor de refinantare".

"De-a lungul anilor, BERD a pus la dispozitia Bancii Transilvania aproximativ 80 milioane euro, atat ca participare la capitalul social, cat si sub forma de imprumuturi, inclusiv prin linii de credit pentru IMM-uri, finantare ipotecara, imprumuturi sindicalizate, finantarea leasing-ului si factoring-ului, precum si o facilitate de eficienta energetica".

Precizarea BERD vine dupa ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, compara atacul informatic la adresa Bancii Transilvania "cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta".

Directorul general al bancii, Robert C. Rekker, declara luni ca zvonurile lansate saptamana trecuta impotriva Bancii Transilvania au avut efecte nesemnificative, in conditiiile in care banca este solida, are un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna.

Banca Transilvania a fost infiintata in 1994 si are peste 520 de unitati in toata tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri