Tranzactiile efectuate cu titlurile Bancii Transilvania au tinut din nou, ieri, capul de afis al Bursei de Valori Bucuresti. Dupa ce cateva zile tranzactiile bursiere au fost dominate de cele cinci SIF, in urma modificarilor legislative privind majorarea pragului maxim de detinere, iata ca a venit randul altor societati de a ocupa primele doua pozitii in acest top. Astfel, imediat dupa Banca Transilvania (simbol TLV), ieri s-au situat tranzactiile cu actiuni ale Rompetrol Rafinare Constanta Rafinaria Petromidia (simbol RRC).

In continuare, pozitiile au fost ocupate de cele cinci SIF. Cu toate acestea, tranzactiile cu titluri ale SIF au inregistrat o scadere comparativ cu sedinta din ziua precedenta, fapt reflectat si de diminuarea cu 1,99% a indicelui BET-FI, care a inchis la 27.072,96 de puncte. De altfel, toti indicii bursieri au inregistrat ieri scaderi fata de sedinta de luni. BET, indicele care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a scazut cu 0,61%, inchizand la 5.467,76 de puncte. De asemenea, BET-C, indice compozit care reflecta evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, a scazut si el cu 0,41%, pana la valoarea finala de 3.384,01%. Valoarea tranzactiilor efectuate in sedinta bursiera de ieri a fost de 12.057.125,87 de lei noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri